We ontkennen niet dat veel Moslims het recht op polygamie, zoals Allah het heeft vastgesteld, hebben misbruikt op dezelfde manier waarop ze het recht tot scheiding hebben misbruikt. Deze fout wordt niet veroorzaakt door de Wet zelf, maar door misverstanden, slechte manieren of het gebrek aan de lessen van het geloof.

We hebben gezien dat sommige mannen met meer dan één vrouw trouwden terwijl ze niet zeker waren van hun oprechtheid, wat door Allah als voorwaarde wordt gesteld om een ander te trouwen. Sommigen trouwen meer dan één vrouw terwijl ze niet in staat zijn om ze allebei te onderhouden, laat staan alle gevolgen van het huwelijk zoals kinderen en verantwoordelijkheden. Sommige mannen kunnen beide vrouwen onderhouden, maar slagen er niet in om ze te beschermen.

Het misbruik van dit recht leidt vaak tot schadelijke gevolgen binnen het gezin, omdat de nieuwe vrouw verwend wordt en de oude oneerlijk wordt behandeld. Het kan gebeuren dat hij zijn interesse in haar totaal verliest totdat ze bij wijze van spreken in het luchtledige hangt, niet getrouwd maar ook niet gescheiden. Dit leidt vaak tot jaloezie tussen kinderen van één vader, omdat hij hen niet gelijk behandelt op financieel en moreel gebied.

Hoezeer mensen de rechten op dit gebied ook overtreden, het kan nooit zo slecht worden als de Westerlingen die zichzelf verlagen door morele polygamie als een misdrijf te beschouwen terwijl ze immorele losbandigheid toestaan. (Ook al is polygamie geen probleem meer in de meeste Moslim samenlevingen, is het huwelijk met één vrouw nu wel een groot probleem is geworden)

 

Leave a reply