Daarom leren we dat wanneer een vrouw zich onbeperkt bezighoudt met mannenwerk, dit schadelijk is voor verschillende zaken:

  1. Het is schadelijk voor de vrouw zelf omdat ze haar vrouwelijkheid en onderscheidende eigenschappen verliest, en omdat ze weggenomen is van haar huis en kinderen. Sommige vrouwen worden onvruchtbaar en sommigen gaan tot de ‘derde sekse’ behoren, die noch man nog vrouw zijn.
  2. Het is schadelijk voor de echtgenoot omdat hem een overvloedige bron, rijkelijk voorzien van goed gezelschap en vrolijkheid afgenomen is. Hij wordt nu alleen nog maar rijkelijk voorzien van ruzies en klachten over de problemen op het werk, de concurrentie van collega’s, mannen en vrouwen. Dit staat los van de concurrerende jaloezie die de man kan voelen, in het echt of in zijn verbeelding, ten opzichte van andere mannen die om haar aandacht strijden.
  3. Het heeft een schadelijk effect op kinderen omdat de begaanheid, genegenheid en leiding van de moeder niet vervangen kan worden door een leraar of een bediende. Hoe kunnen kinderen iets aan hun moeder hebben wanneer zij de hele dag op haar werk is en als ze thuis komt moe is en gestresst? Zowel lichamelijk  als geestelijk zal ze niet in staat zijn om haar kinderen het beste te geven wat ze heeft op het gebied van onderwijs en leiding van haar kinderen.
  4. Het is schadelijk voor mannen, want elke werkende vrouw neemt de plaats in van een geschikte man. Zo lang er werkloze mannen in de samenleving zijn is het werk van de vrouw nadelig voor hen.
  5. Het is schadelijk voor het werk zelf omdat vrouwen regelmatig niet op hun werk komen vanwege natuurlijke noodgevallen die niet vermeden kunnen worden, zoals menstruatie, geboorte, babysitten, etc. Zulke zaken hebben een slechte invloed op de discipline en de waardevolle opbrengst.
  6. Het is schadelijk voor de moraal. Het is nadelig voor de moraal van de vrouw als ze haar bescheidenheid verliest, en voor de man als hij zijn oplettendheid verliest. Het is nadelig voor de hele samenleving als geld verdienen het belangrijkste doel wordt voor de mens, zonder waarde te hechten aan hogere principes en goede voorbeelden.
  7. Het is schadelijk voor het sociale leven, want het ingaan tegen de natuur en het verplaatsen van zaken die door de natuur geplaatst zijn, bederft het leven en veroorzaakt onevenwichtigheid, oproer en chaos.

 

Leave a reply